Galerijen

Utrechtse Heuvelrug Trail

Finish van de Utrechtse Heuvelrug Trail! Dit keer was ik voorfietser, de volgende keer loop ik weer mee. Mooie prestatie van de lopers, tempo 10km/u, mét hoogteverschillen, modder, maar wel prachtig weer! Onderweg ook steun gehad van André, Inge, Roberto en Theo, die een deel van de route meeliepen. Bij de start op station Driebergen spraken we nog Han, de bedenker van de UHT!

AmelandAdventureRun

2004 was de 1e editie van de AmelandAdventureRun, dit jaar was er een jubileum. Mooie gelegenheid om weer deel te nemen. Het was prachtig op het strand, wind in de rug, 2e helft wel veel asfalt (waddendijk). Het weer was super, strak blauwe lucht. In 2004 was ik er met John Boer, toen zagen we niks door de dichte mist.
Tijd: 21K in 1:46:54, bijna 12 km/u, vrij constant gelopen. Wat verlies in het bos en bij de strandopgangen, wat meer tempo op de weg.
Dit weekend werd de Vuurtorentrail aangekondigd, voor begin april 2014. Dat is meer “my cup of tea”!

 

Koning van Spanje

Om een vergelijking te trekken: Bouillonnante 24 km in 3:29 (1.200 m hoogteverschil), Koning van Spanje 31.6 km in 3:25 (800 hoogtemeters). In Bouillon moet je noodgedwongen meer wandelen, bij de Koning van Spanje kan er meer hardgelopen worden. Het was goed loopweer, wel wat buitjes onderweg, soms stevige wind tegen, als je niet in de luwte van het bos liep. Mooie hindernis: de doorsteek van de Gulp, na 7 km, met natte voeten garantie. Wat mij niet verraste (na de duurloop van vorige week zondag): Denise haalde mij bij 20 km in. Toch kon ik nog een tijdje bij haar in de buurt blijven, doordat ik sneller daalde. Het motiveerde mij wel om het maximale er uit te halen! In de laatste 10 km zou er nog winst te behalen zijn als je de hoogteverschillen dan nog hardlopend kunt overbruggen. Na afloop was er (alkoholvrij) bier en vlaai!

Rondje Garderen

Afgelopen zaterdag had Jan M een route uitgezet in de buurt van Garderen. We zouden maximaal 1½ uur lopen. Wijbe, die meestal niet meer dan een uur loopt, had aangekondigd, exact na 90 minuten te stoppen. De route was zeer afwisselend, een coulisselandschap afgewisseld met bos en hei.  Één fikse bui mocht de pret niet drukken.
Deze mannen lopen weinig wedstrijden, Jan M had zich zelfs gespaard voor deze “training”: het tempo lag tegen 11 km/u. Gelukkig werd af en toe gestopt om de kaart te raadplegen, of een foto te nemen.
Na de regenbui werd een prachtige heide (niet meer in bloei) overgestoken. Toen bleek dat we wel over de 15K /1,5 uur heen zouden gaan. Oebele en Jan K deden er een schepje bovenop. Wijbe klampte zich aan hen vast en zo maakten we ruim 17K vol!
De beloning was een stuk appeltaart van Jan M, die stil gehouden had dat het zijn verjaardag was!

route