Rolletje Tape

Afgelopen vrijdag heb ik jullie nog verteld over mijn slepende kuitblessure. Ik was vrij pessimistisch aangezien na een korte langzame duurloop in tempo 80+ (leeftijd dan hé) diezelfde dag ik toch weer een reactie kreeg. Zaterdag echter…

.. weer rust genomen en laten masseren. Ik had al besloten om Zondag niet met de groep mee te lopen maar om ‘s middags zelf maar weer een poging te wagen. Nu had ik een aantal weken geleden van een collega een rolletje Cure tape gekregen en een 200 pagina’s dik instructieboek: Medical Taping Concept. Het is allemaal vrij technisch maar het idee erachter is dat de de liftende werking van de tape, die absoluut geen steun biedt overigens,  de bloedcirculatie ter plekke van een weefseltrauma bevorderd waardoor de druk wordt verlaagd en pijn verminderd. “Je moet er wel open voor staan..” zei mijn collega nog. Na korte studie in het boek heb ik de tape op goed geluk en naar eigen inzicht aangebracht. Zonder enige verwachting ben ik daarna begonnen aan mijn duurloopje.

Vrijdag voelde ik na 5 minuten al pijnprikkels maar nu niet… rustig doorlopen maar. Het ging verbazingwekkend goed, dus tempo iets verhoogd (65+) Na 20 minuten nog niets, maar nu moest ik klimmen de Hoogstraat op, normaal voelde ik vanaf de eerste aanzet een reactie, niets dit keer. Tempo weer iets verhoogd en besloten om mijn vaste rondje van 10,5km maar te proberen. Lang verhaal kort, geen pijn tijdens lopen en geen reactie na afloop op een afstand van 10,5 in gemiddeld iets onder de 6 min per km…..

Komt dit door dat kleine stukje tape???

Hoe het ook zij, ik ben blij dat ik weer wat kilometers kan maken en dan maar zien of ik weer op mijn oude niveau kan komen.

Ron

Voor wie er meer over wil weten is hier de link.