Koning van Spanje

Om een vergelijking te trekken: Bouillonnante 24 km in 3:29 (1.200 m hoogteverschil), Koning van Spanje 31.6 km in 3:25 (800 hoogtemeters). In Bouillon moet je noodgedwongen meer wandelen, bij de Koning van Spanje kan er meer hardgelopen worden. Het was goed loopweer, wel wat buitjes onderweg, soms stevige wind tegen, als je niet in de luwte van het bos liep. Mooie hindernis: de doorsteek van de Gulp, na 7 km, met natte voeten garantie. Wat mij niet verraste (na de duurloop van vorige week zondag): Denise haalde mij bij 20 km in. Toch kon ik nog een tijdje bij haar in de buurt blijven, doordat ik sneller daalde. Het motiveerde mij wel om het maximale er uit te halen! In de laatste 10 km zou er nog winst te behalen zijn als je de hoogteverschillen dan nog hardlopend kunt overbruggen. Na afloop was er (alkoholvrij) bier en vlaai!