Start van de UHT station Driebergen-Zeist

de ‘ren&geniet-modus’

Start van de UHT station Driebergen-Zeist

Afgelopen vrijdag, op de laatste dag van november, liep ik de Utrechtse Heuvelrug Trail. “Na een succesvolle eerste editie gaat hij weer open deze winter. Het leukste en mooiste Open Klassement van Nederland!”
Er was die dag nog een strijd gaande tussen Daan en Rodger, om de snelste tijd op de UHT voor de maand november. Na 5 km (bij het Grote Bos) liep ik Daan tegemoet, die om 8:50 in Rhenen gestart was. Toen hij me succes wenste, realiseerde ik me dat hij ook aan de UHT bezig was, zij het in tegengestelde richting. Zijn overall tijd zou een uur sneller zijn dan de mijne!
Hoewel ik het parcours goed ken, heb ik in Prattenburg rond km 23 toch een kleine omleiding gemaakt. Van tevoren had ik twijfel of ik niet slechts tot Amerongen zou lopen. Toen de foto met de stationsklok eenmaal gemaakt was, werd de wil om tot Rhenen te lopen, steeds groter. Het point of no return was de Eenzame Eik (Amerongse Berg)!

Zandverstuiving Bornia

De laatste 10 km waren best zwaar, maar het weer was perfect: zon en weinig wind (iets te koud voor mijn smaak). Op het laatst was het doorbijten, want je gaat dan op een tijd mikken: 3:40 daaromtrent. Het verschil tussen de stationsklok-tijden kwam daar iets boven uit.
Desondanks een laatste plaats in het klassement voor november. Maar: wie zoals ik niet meedoet aan de ‘hat race’ (de prijs voor de winnaar), kan altijd nog in de ‘ren&geniet’-modus de UHT beleven! Het Open UHT duurt nog tot eind februari 2013 …