BVC circuit Wageningen

Gisteren was de 2e aflevering van het Bos- en Vallei Cross circuit in Wageningen. Ik arriveerde pas 10 minuten voor de start, omdat Elst afgesloten was vanwege het onschadelijk maken van een bom uit de 2e wereldoorlog. Omrijden dus, over Veenendaal. Timo en Petra moesten al vóór 10 uur hun dorp verlaten hebben (en waren ruim op tijd). De cross of veldloop is het domein van de atletiekverenigingen, die in de winter geen baanwedstrijden houden. De afstanden op de cross zijn relatief kort, de “lange” cross is meestal 8-12 km. De atleten gaan echter van start alsof het een baanwedstrijd betreft! De eerste bocht fungeerde als trechter en zorgde voor wat hilariteit, omdat er ook een flinke plas water lag. Het parcours was gelukkig bekend van vorige jaren – zodat ik wist waar aan te zetten (in de afdaling) en waar de krachten te sparen (in de klim).
Ik was even benieuwd naar de tijden van afgelopen 2 jaar: toch weer ietsje langzamer … 34:11 in 2010 tegen 34:35 dit jaar. In 2009 liep ik 38:29?! De verklaring: “Er was een boom op het parcours gevallen, dus was er een omleiding: de afstanden waren wat langer“.
Ondanks de bekendheid met het parcours verstapte ik me toch op 1 van de vele boomstronken. De spikes zorgen voor meer grip, maar voelen wat “smaller” aan. Helaas voelde m’n linkervoet na afloop en ook de volgende ochtend nog pijnlijk, dus het uitlopen vanaf de Uilentoren maar overgeslagen.
André is door de zwemtraining (nog) niet langzamer gaan lopen! Hij was zo slim om vooraan te starten (geen gedrang bij de eerste bocht), en ik heb hem de hele race niet meer gezien. Hij finishte in 33:56.
Timo (die op “five fingers” liep) en Petra deden voor het eerst aan deze cross mee. Zij zijn gewend aan langere afstanden (trail, survival), het was voorbij voor ze goed en wel op stoom kwamen. De dames liepen 1 ronde minder (5,8 in plaats van 8 km).
Al met al een leuke onderbreking van de training. Volgende cross in het circuit: Ede op 14 januari 2012. @Theo, ben jij dan weer van de partij?
De uitslagen zijn nog niet gepubliceerd, alleen: Weer: 3°C, onbewolkt, wind: west 5 km/h, luchtvochtigheid: 70%.
Uitslagen:
Lange cross vrouwen masters (5,8K)
Petra 7e 26:20
Lange cross mannen masters (8K)
Timo 3e 28:55
André 21e 33:52
Erik 26e 34:34

 

Een gedachte over “BVC circuit Wageningen”

  1. Leuk verslag avn een mooie cross. Had hem ook in gedachte, maar toch gekozen voor de Koude Polderloop. Misschien 14 januari, als ik de Florijnloop overleef.

Reacties zijn gesloten.